קרקרים טף
קרקרים יכולים להיות שילוב כייפי בתפריט היומי כארוחת בוקר, ערב או ביניים עם ממרח או מטבל. יש בשוק הרבה מותגים של קרקרים אבל רבים מהם לא בריאים. המתכון הבא מכיל בעיקר קמח טף שנחשב עשיר מאוד בברזל, מגנזיום וסידן, וכמו כן בעל אינדקס גליקמי נמוך ולכן יכול להיות פתרון לקרקר בריא שמעשיר את הגוף במינרלים ומסייע בשמירה על משקל גוף תקין.
מצרכים:
כוס קמח טף
רבע כוס קמח כוסמין/שיפון
כף קמח עדשים אדומות
כף קמח כוסמת
חצי כוס שיבולת שועל טחונה
כף זרעי צ'יה
כף זרעי פשתן (רצוי טחונים)
כפית וחצי מלח
כפית כורכום
כף וחצי שמן קוקוס
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים. להוסיף מים בהדרגה עד שנהיה עיסה כמעט נוזלית.
לחמם תנור ל-170 מעלות. בעזרת מצקת, להעביר לתבנית עם נייר אפייה משומן קלות, ולמרוח לשכבה דקה. להכניס לתנור ל- 10 דקות. להוציא ולחתוך לגדלים הרצויים של הקרקרים. להכניס לתנור לעוד 10 דקות, כשבודקים כל הזמן. רצוי להפוך את הצד של הקרקרים ולהמשיך אפייה. הקרקרים צריכים להיות קשיחים אך לא שרופים.
שילובים מומלצים:
טחינה מלאה, אבוקדו, פסטו, ממרח חומוס, ממרח טופו, ממרח עדשים, חרדל, מיונז בייתי, סלסה, גבינה, מטבוחה, ממרח פלפל אדום.
מתכון לממרח עדשים:
מתכון לממרח חומוס:
מתכון מטבוחה:
מתכון לממרח פלפל אדום:
מתכון לממרח טופו:
מתכון למיונז בייתי: