פאי טף
קמח טף עשיר בחלבון, ברזל, מגנזיום וסידן. כמו כן הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך ולכן יעיל כחלק מתפריט בריא לשמירה על משקל גוף תקין ובריאות מיטבית.
מצרכים:
כוס קמח טף חום
חצי כוס קמח כוסמין/שיפון
כפית וחצי מלח
שלוש כפות שמן קוקוס
כוס מים
אופן ההכנה:
לערבב את שני הקמחים עם המלח והשמן. להוסיף בהדרגה תוך כדי לישה את המים. להרגיש את הבצק, שלא יהיה יבש מידי אבל גם לא רטוב. ללוש טוב את הבצק כ-10 דקות. למרוח אותו בשמן ולהניח בכלי. להניח במקרר לחצי שעה- שעה. להוציא את הבצק. בשלב זה הוא צריך להיות גמיש. לרדד דק (חצי סנטימטר בערך) ולהניח על מגש האפייה. לקפל את הקצוות של הבצק. לאפות ללא כלום עליו כ-10 דקות בחום של 170 מעלות. להוציא ולהניח על הבצק תערובת.
אפשריות לתערובת:
1. גבינות
2. ממרח עדשים
3. ממרח מש
4. ממרח פלפל אדום
5. ממרח חומוס
6. מטבוחה
7. ממרח טופו
מתכון לממרח עדשים:
https://www.tamirgarby.co.il/single-post/2017/03/12/%D7%9E%D7%9E%D7%A8%D7%97-%D7%A2%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D
מתכון לממרח מש:
מתכון לממרח פלפל אדום:
מתכון לממרח חומוס:
מתכון למטבוחה:
מתכון לממרח טופו: