תבשיל עדשים במנגולד
הקדמה:
המתכון הזה נולד מתוך הרצון לאכול משהו בריא, טעים וללא השקעת זמן ומאמץ
כמעט ולא הוספתי תבלינים מכוון שהמנגולד נותן טעם נפלא לתבשיל
מנגולד עשיר באשלגן שיעיל להפחתת לחץ דם
מנגולד עשיר בכלורופיל שיעיל לניקוי המעיים
קטניות בעלי אינדקס גליקמי נמוך ולכן מתאימות כחלק מתפריט בריא למניעה וטיפול בסוכרת, ויסות תיאבון, שמירה על משקל גוף תקין ומניעת מחלות כרוניות
מצרכים ל- 5:
3-4 כפות שמן קוקוס
1 בצל
כמון
מלח
1 חבילה מנגולד
2 כוסות עדשים ירוקים
אופן ההכנה:
להשרות את העדשים 4-12 שעות (להחליף מים כל 2-4 שעות)
מחממים את השמן בסיר על אש נמוכה
קוצצים את הבצל
שמים את הבצל בסיר עם השמן החם ומחכים להזהבה
מוסיפים כמון ומלח ומערבבים
קוצצים את המנגולד
מוסיפים את המנגולד והעדשים לסיר
מחכים עד שהמנגולד יגיר את הנוזלים ושהעדשים יתרככו ומערבבים מפעם לפעם
בתיאבון, לבריאות ולהנאה