כרובית בטחינה
הקדמה:
זהו מתכון ״שגנבתי״ ממסעדת 206 רק שבמקום לטגן את הכרובית אפיתי אותה
כרובית עשירה בפיטוכימיקלים סולפארפן ואינדול 3 קרבינול, אלו מהחומרים העוצמתיים ביותר שיש בטבע אשר משפרים פעילות בכבד לניטרול רעלים ובעלי פעילות נוגדת סרטן
כרובית עלולה להגביר נפיחות וגזים לאנשים שסובלים מכך ולכן מומלץ לשלבם באופן מתון והדרגתי ואף תוך התייעצות עם מטפל תזונתי
טחינה מלאה עשירה מאוד בסידן, ברזל, אבץ ומגנזיום
התפריט אינו מעלה בכלל את רמות הסוכר בדם ולכן מתאים כחלק מתפריט בריא לחולי סוכרת, ויסות תיאבון, שמירה על משקל גוף תקין ומניעת מחלות כרוניות
מצרכים ל- 5 מנות:
1 כרובית גדולה
שמן זית עד 0.5% חומציות עם תו תקן ״שמן ארץ ישראלי״
מלח גס הימלאיה או ים אטלנטי
מלח רגיל הימלאיה או ים אטלנטי
פלפל שחור
ראש שום טרי
טחינה מלאה "אל ארז״
2 לימונים
אופן ההכנה:
לפרק את הכרובית לפרחים
לשים בקערה, להוסיף שמן ולעסות
לשטח בתבנית עם נייר אפייה
לשים פלפל שחור ומלח גס
לשים את השום מקולף בנייר אפייה, להוסיף שמן ולעסות, להוסיף מלח גס ופלפל, לסגור את נייר האפייה על השום, לשים בתבנית עם הכרובית
להכניס את התבנית לתנור מחומם על 140-180 מעלות (עדיף בטורבו)
לחכות 20-40 דקות או עד שמתרכך
להכין סלט טחינה מבערך חצי קופסה טחינה, 2-3 לימונים ומלח רגיל
לשים את הכרובית והשום בקערה נפרדת, להוסיף את הטחינה ולערבב
בתיאבון, לבריאות ולהנאה